تصویر پیدا نشد !
۰

آنفولانزا

 

آنفولانزا یک عفونت ویروسی مسری است که توسط ویروس‌های آنفولانزا ایجاد می‌شود و بینی، گلو و گاهی ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و علائمی مانند شروع ناگهانی تب بالا، سرفه، خستگی و درد عضلانی دارد.

همه ویروس‌های آنفولانزا از طریق قطرات بزاق و مخاطی که معمولاً از طریق عطسه، سرفه یا صحبت بسیار نزدیک با فرد دیگری منتشر می‌شود، منتقل می‌شوند.

ویروس‌های آنفولانزا، در واقع، سلول‌های مخاط تنفسی را از بین می‌برند و به نفوذ باکتری‌ها کمک می‌کنند. عفونت‌هایی که معمولاً روی آنفولانزا قرار می‌گیرند، برونشیت و ذات‌الریه هستند که با تداوم یا عود تب و سرفه پس از رفع آشکار بیماری اولیه مشخص می‌شوند. در برخی موارد، کم آبی، عفونت گوش (اوتیت) یا سینوزیت و حتی عوارض مغزی ممکن است رخ دهد.

با توجه به تب و تعریق که منجر به کم ابی بدن و تشدید تب می‌شود مصرف زیاد مایعات جهت بهبود کنترل تب هم اه با استامینوفن پیشنهاد می‌شود. با توجه به عوارض ناشی از انفولانزا مهم‌ترین کار پیشگیری از بیماری است.

🔸که مهم‌ترین آن

۱)واکسیناسیون انفولانزا
بخصوص در اطفال ،سالمندان و افراد نقص سیستم ایمنی

۲) در صورت امکان از تماس نزدیک با افراد آلوده خودداری کنید و‌درصورت درگیری کودکان از حضور در مدرسه خودداری شود.

۳)تهویه کافی در فضای بسته و خودداری از تماس دست‌های کثیف با چشم، بینی و دهان

۴)استفاده از ماسک
با توجه به هم پوشانی علائم ویروس های سرماخوردگی، انفولانزا و کوید و عدم تشخیص این بیماری‌ها توسط عموم لطفا جهت پیشگیری از عوارض ناخواسته انفولانزا و کوید در شروع بیماری به پزشک مراجعه شود ‌و در صورت بروز

🔸نشانه‌های هشدار دهنده بیماری؛
تنفس دشوار یا تنگی نفس، درد یا فشار به سینه یا شکم، خواب آلودگی، سرگیجه، استفراغ شدید یا پی‌درپی سریعا به اورژانس مراجعه شود.

◽️متخصص اطفال
دکتر مطهره رزاقیان پور

 

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *