☑️عدم بارندگی زمستان و خشکی هوا در فصول بهار و تابستان
☑️سمپاشی های پی در پی موجب شست و شوی برگ ها و مناسب شدن شرایط برای تخم گذاری و تغذیه پسیل پسته و همچنین موجب کاهش فعالیت و کارایی دشمنان طبیعی این آفت می شود.
☑️ چنانچه شکرک زیادی در سطح برگها تولید شده باشد تاثیر سم کاهش و بعد از مدتی جمعیت پسیل پسته افزایش پیدا میکند.
☑️ استفاده زیاد از کودهای شیمیایی ازته مخصوصاً اوره و سولفات آمونیوم در ماههای گرم سال در سطوح کرتها شرایط را برای ازدیاد جمعیت پسیل بسته فراهم می کند.
☑️ استفاده از کود مرغی به تنهایی و به مقدار زیاد نیز باعث افزایش جمعیت پسیل می شود.
☑️ گرمای شدید هوا مخصوصاً در ماههای گرم سال با کاهش فعالیت حشرات مفید موجب افزایش جمعیت پسیل پسته می شود.
☑️ استفاده از سموم همه چیز کش با حذف حشرات مفید شرایط را برای افزایش پسیل فراهم میکند.
☑️مبارزه شیمیایی و کنترل آفاتی نظیر زنجرک پسته و کنه معمولی پسته که یک رفتار رقابتی با پسیل پسته دارند موجب مساعد شدن شرایط به نفع پسیل پسته و طغیان کردن این حشره می شود.
☑️کاربرد سموم فوق العاده قوی و کشنده و در نتیجه حذف کامل آفت، دشمنان طبیعی در اثر بی غذایی تلف میشوند.
☑️ پوشش زیاد علف های هرز در باغات به علت ازدیاد جمعیت شته ها، موجب افزایش جمعیت زنبورهای مضر هایپر پارازیتویید می شود که با پارازیته کردن زنبورهای مفید، موجب افزایش جمعیت پسیل می شود.
☑️عدم تنظیم نازل سمپاش ها و پودر نشدن کامل سم هنگام خارج شدن از نازل علاوه بر اتلاف زیاد سم، موجب شستشوی برگ و نرسیدن سم به تمامی سطح برگ می شود.
☑️عدم آشنایی کشاورزان با زمان صحیح سمپاشی.
☑️ استفاده متوالی از یک نوع سم در طول فصل یا به مدت چندین سال متوالی، باعث می شود در بین جمعیت های پسیل، جمعیت های مقاوم به سموم پیدا شده و کارایی سم پایین آمده، بنابراین برای کنترل موفق سم، باید نوع سم را تغییر داد.
نظرات کاربران