مهندس محمدرضا حمزه ای
کارشناس ارشد حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
🌱درخت پسته، جزو درختانی با نیاز غذایی بالا است و این نیاز غذایی در سال بارده درختان و زمان پرشدن دانه پسته(به طور معمول اواخر خرداد و اوایل تیرماه) به اوج خود می رسد به طوریکه درخت پسته برای پرکردن دانه باید حجم زیادی از عناصر غذایی را از برگ ها، جوانه های رویشی و زایشی و حتی بخشی از عناصر ذخیره شده در تنه و ریشه خود را به دانه منتقل کند.
🌱 درخت پسته برای رشد رویشی و زایشی مناسب به حداقل چهارده عنصر ضروری ماکرو و میکرو نیازمند است که باید در تغذیه زمستانه و در طول فصل رشد از طریق آب و هوا و کوددهی در اختیار درخت قرار گیرند تا بتواند رشد و محصول دهی مناسب و با کمیت و کیفیت قابل قبولی داشته باشد.
🌱 از بین عناصر ماکرو که در پر شدن دانه پسته اثر بیشتری دارند می توان به عناصر نیتروژن، فسفر و به ویژه پتاسیم اشاره کرد که در زمان پرشدن دانه های پسته باید به طور همزمان در اختیار درختان پسته قرار گیرند و استفاده از کودهایی که بتوان این سه عنصر را تامین کند لازم است. دربین عناصر میکرو هم عناصر روی، آهن، منگنز و مس از اهمیت بالاتری برخوردارند که در زمان پرشدن دانه می توان در شکل کودهای کلاته شده و به روش های مختلف کودآبیاری و محلولپاشی در اختیار درختان قرار گیرند.
نظرات کاربران