تصویر پیدا نشد !
۰

🔸کنترل سرخشکیدگی در باغات پسته

یکی از عارضه های مهمی که در چند سال گذشته در باغات پسته رو به افزایش بوده است عارضه سرخشکیدگی است.
از دلایل اصلی افزایش آن می‌توان به مواردی مانند:
🌿کاهش کمیت و کیفیت آب ابیاری
🌿تجمع املاح در خاک و کاهش کیفیت خاک
🌿استفاده بی رویه از کودها و سموم بی کیفیت
🌿افزایش ایناکولوم قارچی
کنترل و حذف کامل سرخشکیدگی در باغات پسته کاری زمان بر می‌باشد که نیازمند برنامه ریزی و مدیریت کامل منابع می باشد.

🔸کنترل عارضه سرخشکیدگی:

۱-تامین نیاز آبی درخت،
آب کافی نقش مهمی در افزایش توان درخت و دوری از تنش دارد که می‌تواند در مقاومت درخت به افات و بیماری ها موثر باشد.

۲-اصلاح خاک و بهبود تخلخل و دانه بندی آن
که با توجه به شرایط و نوع خاک می‌تواند شامل ابشویی زمستانه ، استفاده از انواع اصلاح کننده ها مانند اسید ها و گچ کشاورزی، استفاده از کود دامی پوسیده و شکستن لایه های سخت و ایجاد زهکش مناسب در باغ باشد.

۳-هرس مناسب و حذف شاخه های آلوده
با توجه به اینکه زخم محل اصلی ورود عامل بیماری است، استفاده از ترکیبات مسی بعد از هرس و برداشت محصول در کنترل و کاهش این عارضه بسیار موثر است. علاوه بر آن استفاده از چسب هرس از ورود عوامل بیماری به داخل گیاه جلوگیری می کند.

۴-تامین عناصر غذایی مورد نیاز درخت، در این بین سه عنصر روی، پتاسیم و کلسیم نقش کلیدی در مکانیسم های مقاومت در پسته دارند.

۵-بهداشت باغ
خارج کردن شاخه ها و قسمت های هرس شده از باغ

🔸واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انار

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *