تصویر پیدا نشد !
۰

عوامل موثر در پوکی میوه پسته

👈پوکی در زمان تشکیل میوه:
پوکی در زمان تشکیل میوه هنگامی رخ می دهد که گرده افشانی انجام می گیرد اما تلقیح به دلایلی چون عدم رشد لوله‌ گرده تا رسیدن به تخمک و همچنین از بین رفتن تخمک در زمان نزدیک شدن لوله گرده با مشکل روبرو گردد.
👈پوکی در زمان پر شدن میوه:
تشکیل میوه های پوک در ماه‌های خرداد و تیر یعنی در زمان نمو مغز، که در این حالت جنین تلقیح شده قادر به رشد و نمو و پر کردن میوه نبوده که این موضوع سبب تولید میوه‌های پوک می‌گردد.
1⃣ عوامل ژنتیکی: بین ارقام تجاری میزان پوکی ارقام کله قوچی و اوحدی به طور معنی داری بالاتر از ارقام اکبری و احمد‌آقایی است.
2⃣ مشکلات گرده افشانی
3⃣ عوامل تغذیه ای: کوددهی مناسب باغات با عناصری از جمله نیتروژن، پتاسیم، بور و روی در زمان مناسب نقش مهمی در کاهش درصد پوکی محصول دارند.
4⃣ آفات و بیماری‌ها: نسل‌های آخری پسیل و شپشک‌ها، زنبور‌های مغزخوار، سن‌ها و پروانه کراش.
5⃣ تنش های مختلف محیطی: دمای بالا و آفتاب‌سوختگی در زمان‌های باز شدن گل‌ها، گرده‌افشانی، رشد اولیه میوه و همچنین در زمان رشد و نمو جنین سبب افزایش پوکی میوه‌ها می‌گردد.
تنش های خشکی، شوری و دوره‌های آبیاری طولانی مدت سبب افزایش درصد پوکی محصول می‌گردند.

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *