تصویر پیدا نشد !
۰

🔶عوامل ایجاد ناخندانی در پسته

🌴 سال آور(on) و سال ناآور(off): معمولا در سال آور(پر محصول) که درخت مقدار زیادی میوه دارد به دلایل احتمالی تغذیه و آبیاری، درصد بیشتری از دانه‌ها ناخندان می‌شوند.

🌴تغذیه: عاملی است که بیشترین نقش را در خندانی پسته دارد و کمبود عناصر غذایی به ویژه #پتاسیم می‌تواند موجب بالا رفتن درصد دهن بست گردد.

🌴آب آبیاری: کمبود آب در تابستان همچنین شوری آب آبیاری می‌تواند موجب بالا رفتن درصد دهن بست گردد، لازم به ذکر است آخرین دور آبیاری قبل از برداشت محصول در تابستان نقش زیادی در درصد خندانی محصول دارد. و همچنین آبیاری اردیبهشت و خرداد ماه در خندانی موثر است

🌴 آفات: آفاتی نظیر پروانه چوبخوار، سوسک سرشاخه خوار، پسیل و شپشک‌های پسته می‌توانند موجب ضعف درخت و به دنبال آن بالا رفتن میزان دهن بست گردند.

🌴سن درخت: میزان دهن بست در میوه درختان جوانی که تازه به سن باروری رسیده‌اند بیشتر است.
🌴عدم برطرف شدن نیاز سرمایی: زمستان‌های غیرمعمول و گرم باعث رشد ضعیف جوانه‌ها و گل‌ها در بهار می‌شود.
🌴برداشت زود هنگام

🌴 رقم پسته .ارقام اکبری و فندقی بیشترین درصد خندانی و رقم کله قوچی درصد ناخندانی آن بیشتر است

🌴 گرده افشانی و نوع گرده:
گرده رقم احمداقایی و رقم سلطانی باعث افزایش درصد خندانی می شود و گرده پایه آتلانتیکا باعث افزایش ناخندانی و همچنین باعث سبزتر شدن مغز پسته می شود

 

برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *